Първоначално публикувано от didod
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Два проблема!!
Collapse
X
-
-
Първоначално публикувано от Zlobich Покажи съобщениеДаже и не притриса? Грам не се взривява?
---------------------------------------------------
Ръждата никога не спи,явно е работохолик.
Пай сее ...
Comment
-
Подгрева свети по-дълго защото грее по-дълго време. Колкото по-ниска е температурата толкова по-дълго ще подгрява. Трябва да провериш нафтата,в какво агрегатно състояние е? Ама на този студ да сваляш филтъра ...
---------------------------------------------------
Ръждата никога не спи,явно е работохолик.
Пай сее ...Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.
Comment
-
Трябва,но мисля че не е от нафтата.Малко се обърках горе с писаниците.Получи се следно.Заредих вчера вечер към 17...вечерта към 1 часа не успях да е запаля,да беше доста студено...няколко часа след това към 4 сутринта запали като все едно няма проблеми...няма тропане,няма друсане,няма прекъсване...само ми направи впечатление че ми примигна индикацията на подгрева ено 5,6 пъти и спря...но двигателя си работеше без проблем,при -15 ... След около два часа каране...днес грам не мога да запаля...със същата нафта съм...тая от 17 часа предния ден
Comment
-
Одеве говорех с трима мой приятели....не знам съвпадение ли е,но и тримата днес не могат да си запалят бараките...бмв 330 дизел,мерцедес някъв дизел и той,опел 2.0 дизел ... и тримцата са заредили на лукойл вчера...
Те твърдят че нафтите са им замръзнали .... ако е така..това е направо нямам думи...
Comment
-
колега замръзнала е нафтата. на първо време сипи вряла вода на горивния филтър - 2-3 шишета по 3 литра. провери си свещите на подгрева, щом са примигвали това е индикация за изгоряла свещ или изгорели свещи. по рядко проблема е в черната кутийка до горивния филтър - електрониката за подгряване.
За да нямаш проблеми прави по 2-3 подгрявания преди да запалиш - даваш на контакт и изчакваш, като загасне индикатора изключваш и отново след 3-4 сек подаваш контакт и чакаш да изгасне подгрева.
Нафтата няма нищо общо с истинската и съдържа вода, която при температури от минус 15 градуса прави проблеми, особено във филтъра - не преминава.
Аз процедирам така и дори добавям на 1 резервоар гориво по 1/2литра масло за скутери (бездимно) в горивото, така до момента не съм имал замръзнала нафта ( освен първия път преди да науча тези трикове). за 6 години само 1 път съм имал проблем с горивото. Дано се оправи и при теб успех.
Comment
-
Да,правя всичко от горе описаното.По два,три пъти изчаквам индикацията на дюзите.Вчера сутринта я запалих точно така както описа....поливах филтъра със вряла вода.
Но последваха други проблеми в момента...свети ми индикацията на дюзите...колата работи добре,има ускорение.Не знам има ли общо с температурата на двигателя....е там има някакъв проблем...направи ми впечатление че не отваря външния кръг,маркучите са студени дори и след 2 часа работа на двигателя.В момента в който температура започне да се покачва индикацията на дюзите изгасва.И от там и по горните проблеми които съм описал свързани с температурата...постоянно играе...мн трудно загрява,изобщо ако загрее,ако се съди по температурата на таблото.Смених два датчика на температурата,този който е на термостата...никаква промяна.Та е такива работиБях на диагностика миналия месец мисля беше....термостата отвари на 87 градуса,а на таблото показва някъде към 50,60 градуса,и постоянно се мени.Смених три табла,като логично явно проблема е в таблото..но не...и с трите табла никаква промяна.От там както казах по горе,два датчика...отново никаква промяна..дори и по зле....светнаха дюзи.Да отбележа че има парно да седиш по джапанки в колата... ако това има значение.Сега съм се насочил да сменям термостат....
Comment
-
Колега Чефо моето мнение е да сложиш добавка против замръзване на горивото Премери подгревните свещи и ако има изгорели сменяй При мен всички са здрави и в студа като запаля ми мига подгрева но паля без проблем Индикацията на дюзите може да е от премръзналото гориво Според мен оправи тези по леки проблеми гориво свещи а после продължи борбата с температуратаALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща
Comment
-
Първоначално публикувано от CHEFO666 Покажи съобщениеДа,правя всичко от горе описаното.По два,три пъти изчаквам индикацията на дюзите.Вчера сутринта я запалих точно така както описа....поливах филтъра със вряла вода.
Но последваха други проблеми в момента...свети ми индикацията на дюзите...колата работи добре,има ускорение.Не знам има ли общо с температурата на двигателя....е там има някакъв проблем...направи ми впечатление че не отваря външния кръг,маркучите са студени дори и след 2 часа работа на двигателя.В момента в който температура започне да се покачва индикацията на дюзите изгасва.И от там и по горните проблеми които съм описал свързани с температурата...постоянно играе...мн трудно загрява,изобщо ако загрее,ако се съди по температурата на таблото.Смених два датчика на температурата,този който е на термостата...никаква промяна.Та е такива работиБях на диагностика миналия месец мисля беше....термостата отвари на 87 градуса,а на таблото показва някъде към 50,60 градуса,и постоянно се мени.Смених три табла,като логично явно проблема е в таблото..но не...и с трите табла никаква промяна.От там както казах по горе,два датчика...отново никаква промяна..дори и по зле....светнаха дюзи.Да отбележа че има парно да седиш по джапанки в колата... ако това има значение.Сега съм се насочил да сменям термостат....
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
Comment